ELTCafe.Net

Sayfanın tam versiyonu: Babalar Günü
Şuan tam olmayan bir versiyonu görüntülüyorsunuz. Siteyi görüntülemek için, buraya tıklayınız.
babalar gününe daha zaman var ama zaman nedir ki çabuk geçer...
hem bilgilenelim hemde o güne kadar sürpriz olacak güzel bir jest yapmayı şimdiden planlayalımSmile ve de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirimSmile

Antik Roma'dan bugüne BABALAR GÜNÜ

Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Gününün de bir geçmişi var. Bazı tarihçiler, Babalar Gününün Antik Roma'da bile kutlandığını belirtiyor. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Gününün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediği söyleniyor. Diğer araştırmacılar ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyor.

Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüş.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmış. Daha sonra diğer eyaletlere yayılmış. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı.

Nerede olurlarsa olsunlar, babalarımıza bugün sevgimizi gönderelim.

Konu için teşekkürler ama başlığı görünce birdenbire "bugün babalar günü mü yoksa" diye düşündüm.. Wink
çok tşk edrım saol .........paylaşimlar ne gusel yaaa... saol

FoX Yazılan:
Konu için teşekkürler ama başlığı görünce birdenbire "bugün babalar günü mü yoksa" diye düşündüm.. Wink

Big Grin panik yaşattıysam sorryBig Grin
ama burda babalar günü için öncelikle fikir almak ve de bu günün tarihini paylaşmak adına erkenci davrandım

Referans URL