ELTCafe.Net

Sayfanın tam versiyonu: YDS Sınav Şansı
Şuan tam olmayan bir versiyonu görüntülüyorsunuz. Siteyi görüntülemek için, buraya tıklayınız.
Merhaba, ben bu yıl yds ye giricem ve bir kaç sorum olcaktı. eğer yardım olursanız çok sevinirim.

Ben Anadolu Meslek Lisesi(Bilgisayar-Donanımı) bölümü mezunuyum. Hazırlık sınıfı gördüm ve ingilizcem iyi derecedeyim diyecem kadar var. Yds ye giricem fakat bilmek istediğim bir meslek lisesi mezunu ingilizce öğretmenline veya ingilizce dili ve edebiyatı bölümüne girebiliyomu. Hiç alınmıyomu yoksa çokmu puan düşürüluyo. Normal dil bölümündekiler ek puanla rahat giriyor biliyorum ama benim hiç mi şansım yok ki ingilizcemede güveniyorum.Ne kadar şansım var . bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. herşey için teşekkürler...
meslek liselerinden ingilizce öğretmenliği, ingiliz dili edebiyatı bölümlerni tercih edenlerde büyük oranda orta öğretim başarı puanı kesiliyor.Size açıköğretim ingilizce öğretmenliğini tavsiye edebilirim..diğer üniversitelerden daha düşük puanı var ve mezun olduğunuz zaman koşullarınız eşit oluyor. Eğer maddi durumunuz iyiyse özel üniversiteye de gidebilirsiniz..üstelik özel üniversitede 1-2 yıl okuduktan sonra devlet üniversitelerine de yatay geçiş yapabilirsiniz.
çevme sorduğumda bazıları çalış girersin neden olmasın diyor. bazılarıda türkiye birincisi bile olsan giremezsin diyor. kafam karıştı. ben yine çalışcam gircem. kendimi sınamış olurum. ama eger dil bölümü mezunun dan biraz daha fazla yapıp girme şansım var mı bunu bilmek istiyorum. teşekkürler ...
Ferhat hocamızın dediği gibi puanın düşürülecektir. Ayrıca dil bölümündekiler gibi artı puanınız da olmayacaktır. Bunları hesaba kattığınızda şansınız az, gerçekleri söylemek gerekirse.
Başarılar diliyorum.
Referans URL