05-06-2009, 09:25 AM
1870’lerden sonra sanayi devriminin nitelik değiştirdiği görülmektedir. Bilimsel buluşlar ve bunların üretime uygulanması devletlerce desteklenmeye başlandı. Böylece büyük ve varlıklı kuruluşların imkanları doğal kaynaklar ve bilim işbirliği yaparak yeni ve seri halde üretime yöneldi. Bu aşama ilkine göre toplumsal alanda da daha etkili oldu.
Temel hammadde ve enerji kaynaklarında da değişiklikler oldu. Elektrik teknolojisindeki gelişmeler kimya sanayiinin doğuşu kömür ve demirin yanında petrol ve kimyasal maddelerin ortaya çıkışı gibi çok önemli gelişmeler bu çağa damgasını vurdu.
Günümüzde bile kullanım alanı bulan içten yanmalı motor telefon mikrofon telsiz gramafon lamba araba lastiği bisiklet daktilo ucuz gazete kağıdı gibi yenilikler sanayi devriminin bu döneminde ortaya çıkan ürünlerdir.
yardımcı olurmusunzzzz rica etsemmmmmmm
sunum hazırlıyorum yetiştirmem gerek cevirmeme yardım edermisiinizz....
şimdiden tşkler........
Temel hammadde ve enerji kaynaklarında da değişiklikler oldu. Elektrik teknolojisindeki gelişmeler kimya sanayiinin doğuşu kömür ve demirin yanında petrol ve kimyasal maddelerin ortaya çıkışı gibi çok önemli gelişmeler bu çağa damgasını vurdu.
Günümüzde bile kullanım alanı bulan içten yanmalı motor telefon mikrofon telsiz gramafon lamba araba lastiği bisiklet daktilo ucuz gazete kağıdı gibi yenilikler sanayi devriminin bu döneminde ortaya çıkan ürünlerdir.
yardımcı olurmusunzzzz rica etsemmmmmmm
sunum hazırlıyorum yetiştirmem gerek cevirmeme yardım edermisiinizz....
şimdiden tşkler........