ELTCafe.Net

Sayfanın tam versiyonu: ingilizce dersinde ingilizce mi konuşulmalı?
Şuan tam olmayan bir versiyonu görüntülüyorsunuz. Siteyi görüntülemek için, buraya tıklayınız.
ingilizce dersinde ingilizce mi konuşulmalı?

a-Ders tamamiyle İngilizce anlatılsın
b-Ders tamamiyle Türkçe anlatılsın
c-Her iki dilde kullanılsın

:success: öncelikli olarak ingilizce konuşmaya ağırlık verilmeli.Gerekli yerlerde Türkçe açıklamalrda yapılmalı...Ben her ikiside kullanılmalı diyorum
Ya sizz....
Bu genelde öğrencilerin düzeyine göre değişir. Mesela "advanced" düzeydeki bir sınıfta tamamen İngilizce konuşulması gerekebilir. Ama "beginner" veya "intermediate" düzeydeki sınıflarda hem anadilin hem de hedef dilin konuşulması daha faydalı olur diye düşünüyorum.
şuanda ilköğretimde çalışıyorum ve kendi öğrencilerim için şunu söyleyebilirim ki her iki ili de kullanıyorum.çünkü zaten köy yeri,çocuk türkçe anlatılan dersi zor anlıyor ve benim için de önemli olan çocuğun anlaması..anlamıcaksa ingilizce anlatmışım ne fayda..ama sınıf içi talimatları,ya da muhabbetleri ingilizce yapmaya özen gösteriyorum.mesela sabahlar ve akşamları türkçe selam vermeyi yasakladım Smile
ben öğretmen değilim ( henüz Smile) ama derslerde ağırlıklı olarak inglizce konuşulması ve derslerin ingilizce anlatılması taraftarıyım.Türkçenin tamamının çıkarılması bazen kasıyo derslerde ama ara ara kullanılması mesela anlamı o an aklımıza gelmeyen kelimelerin yerine Türkçesini söyleyip konuşmaya, anlatıma devam etmek hem biraz eğlence katıyo derse ilgi topluyo hemde bölmüyo dersi.speaking hocamız 'yüzkarası' nı bulamamıştı bi hikaye anlatırken ' the yüz karası of wolves ' demişti Big Grin bu hem öğrecinin ilgisini çekiyo hemde o kelimeyi gerçekten merak ettiryo.

bkz: ben Big Grin
ailesinin yüz karası = discredit to one's family Big Grin
Bu daha çok hangi düzeyde anlattığınıza ve öğretme amacınıza bağlı.

Öğrenci düzeyi ileri seviyeyse sürekli İngilizce konuşulabilir. Öğrencilerin seviyesi orta ve daha düşükse derste Türkçe de konuşmak gerekiyor.

Eğer öğrencilere konuşmayı öğretmeye çalışıyorsak büyük oranda İngilizce konuşmanın çok faydası olacağı inancındayım. Ancak amaç daha çok dilbilgisi öğretimi ise İngilizce kadar Türkçe konuşmaya da ihtiyaç olabiliyor.
Sayfa: 1 2
Referans URL