ingilizce dersinde ingilizce mi konuşulmalı?
a-Ders tamamiyle İngilizce anlatılsın
b-Ders tamamiyle Türkçe anlatılsın
c-Her iki dilde kullanılsın

öncelikli olarak ingilizce konuşmaya ağırlık verilmeli.Gerekli yerlerde Türkçe açıklamalrda yapılmalı...Ben her ikiside kullanılmalı diyorum
Ya sizz....
Bu genelde öğrencilerin düzeyine göre değişir. Mesela "advanced" düzeydeki bir sınıfta tamamen İngilizce konuşulması gerekebilir. Ama "beginner" veya "intermediate" düzeydeki sınıflarda hem anadilin hem de hedef dilin konuşulması daha faydalı olur diye düşünüyorum.
ben öğretmen değilim ( henüz

) ama derslerde ağırlıklı olarak inglizce konuşulması ve derslerin ingilizce anlatılması taraftarıyım.Türkçenin tamamının çıkarılması bazen kasıyo derslerde ama ara ara kullanılması mesela anlamı o an aklımıza gelmeyen kelimelerin yerine Türkçesini söyleyip konuşmaya, anlatıma devam etmek hem biraz eğlence katıyo derse ilgi topluyo hemde bölmüyo dersi.speaking hocamız 'yüzkarası' nı bulamamıştı bi hikaye anlatırken ' the yüz karası of wolves ' demişti

bu hem öğrecinin ilgisini çekiyo hemde o kelimeyi gerçekten merak ettiryo.
bkz: ben

ailesinin yüz karası = discredit to one's family

Bu daha çok hangi düzeyde anlattığınıza ve öğretme amacınıza bağlı.
Öğrenci düzeyi ileri seviyeyse sürekli İngilizce konuşulabilir. Öğrencilerin seviyesi orta ve daha düşükse derste Türkçe de konuşmak gerekiyor.
Eğer öğrencilere konuşmayı öğretmeye çalışıyorsak büyük oranda İngilizce konuşmanın çok faydası olacağı inancındayım. Ancak amaç daha çok dilbilgisi öğretimi ise İngilizce kadar Türkçe konuşmaya da ihtiyaç olabiliyor.